Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dotační systém byl vytvořen pouze proto, aby se finance daly rozkrádat.

Vezměme si třeba fetiš (autor použil sjvělé slovo) záchrany země před klimatickými změnami - zateplovat, zateplovat, zateplovat. Zelení, neznaje jedinou ekonomickou zásadu, plkají o tom, že zateplování přinese "multiplikativní ekonomický efekt". Čím víc budeme zateplovat, tím bude více práce, bude z toho více daní a "proto potřebujeme na to zateplení ty dotace". Zelení říkají: vložíme dotaci 100 mil., peníze se okotí, udělá se ta multiplikace a všichni budeme šťastni. Dokonce někteří slovutní ekonomové (Miroslav Zámečník).

Budu velmi vděčen, když mi tady nějaký chytrý diskutér (a že jich tady je) popíše, jak se z dotace 100 mil. narodí třeba 200 mil. (multiplikace je násobení). Hlavně mne zajímají ty finanční veletoky. Zatím je to ze strany všech možných socialistů pouze veliká "multiplkace".

Autorovi samozřejmě karma. Pozná se stará škola. Autor to stará promine.

2 1
možnosti

J92a80n 68L46i34s32a

11. 3. 2014 13:14

To.. neprojde.. Víte ono nejde ani tak o to, na co by kdo chtěl dotace vyzžít, ale na co je dovolí použít EU. A na úhradu dluhu to není a nebude. To by totiž přestalo fungovat korpupčení a uplácení elektorátu. Koho zajímá nějaký státní dluh?

2 0
možnosti
Foto

Čerpání dotací z EU vede ke strašným zvěrstvům. Například EU dá dotaci na cyklostezky, které slouží pár lidem. Aby se splnil plán čerpání dotací z EU, postaví se cyklostezka co nejdráž. Mostek přes potok se udělá, co nejdražší ze železobetonu, takový který unese i tank. Nedávno proběhl v televizi pořad o opravě dálnice D1. Z úst inženýrů zaznělo, že oprava dálnice by se dala udělat levně a v kratším čase. V tom případě by ale nebyl splněn plán čerpání dotací z EU a proto se opravuje maximálně co nejdráž.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS