Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Odbory, místo aby se snažili současné zvyšování nezaměstnaností řešit, tak chce ještě zadlužovat republiku a stará se o nějakou státní službu. Odbory už jsou POLITICKÁ strana, kašlající na pracující lid. Důvod je v první větě.

4 0
možnosti

Sama podnikatelka řekla do kamery- Budu-li mít nižší daně a celkové náklady, zaměstnám víc lidí. Cikán do kamery řekl-Proč bych dělal, když od státu dostanu tolik peněz...

3 0
možnosti

Znám několik druhů a družek. Takzvané volné manželství je finančně výhodnější. Stát rodinu vůbec nepodporuje, spíš naopak. Proto žije tolik lid na psí knížku!

3 0
možnosti

Práce je kolem nás dost, ať už v péči o životní prostředí, nebo o dlouhodobě nemocné apod. Problém je v tom, že se sem investoři nehrnou, protože se tu negenerují zisky. A tak můžete začít pracovat hned zítra, ale za své. Z čeho pak ale zaplatíte činži?

To, čeho není dost, je placené zaměstnání tak, aby pracovník mohl za to důstojně žit a být v očích svých i okolí užitečný.

V současné společnosti je naprostou prioritou úspora pracovní síly. Zeštíhlují se firmy (říkáme, že tak zvyšují svou konkurenceschopnost) i veřejný sektor (politici se chlubí, že šetří peníze daňových poplatníků).

Zároveň ale nikdo neví, co s pracovní silou, kterou soukromí vlastníci i politici takto moudře uspořili.

Deset i více kolegů z každé stovky ekonomicky aktivních kouká z okna, nebo si krátí svou nezaměstnanost trochu duchaplnějším způsobem. Na skutečnost, že se nedostává práce, s níž je svázána sociální užitečnost a veřejné uznání, lze reagovat v zásadě několika způsoby. Dnes je prosazován ten nejbarbarštější z nich. Podporuje se boj o místa vedený jakýmikoliv prostředky a jako na méněcenné se pohlíží na ty, kdo jsou v tomto boji neúspěšní.

Jakou perspektivu byste jim chtěl nabídnout, když ne dávky?

0 3
možnosti
Foto

Jediný, kdo likviduje pracovní místa svými restrikcemi, regulacemi, nařízeními, monopolizací a také daněmi je stát.   Bylo spočítáno, že státní zásahy jen u nás zabraňují vytvoření 1,2 mil pracovních míst.

4 1
možnosti

Kdyby každý měl práci a ta práce by byla velmi dobře placená, kdo by potom volil takzvanou sociální stranu

? Proto tato strana musí naoko bojovat proti bohatým a pro chudé, ve skutečnosti musí zhoršovat podmínky, aby byl důvod ji volit. Totéž platí o neziskovkách. Kdyby skutečně převychovávaly jistou menšinu, problém by byl dávno vyřešen. Ale neziskovky by měly po kšeftu. A vo tom to je.

2 0
možnosti

Cesta dlážděná dobrými úmysly vede VŽDY do pekla! Čím sociálnější stát, tím hůře právě pro ty nejpotřebnější!

5 0
možnosti

Tak ve Vašem oboru "zdravotnictví" - vše zrušit a platit cash nebo komerční pojištění (žádný ohled na příjem). To nedokáže bez přerozdělení žádná země na světě, ani slavné USA.  Leda, že Vám z pojistky proplatní léčbu rakoviny do poloviny.

Vše je, vážený pane o mixu, a úkolem politiků je ten správný mix prosazovat. Jinak to co tady píšete, jsou jednoduché, sice úderné, ale nerealizovatelbné fráze.

0 3
možnosti
Foto

Je prokázáno, že nejnižší chudoba byla v době, kdy neexistovaly žádné sociální dávky. Pokud někdo přišel o práci, tak mu pomohla rodina a on se snažil najít jakoukoliv práci. Nevybíral si. Také v té odobě byl zaznamenán nevyšší ekonomický růst

3 0
možnosti
Foto

Nepomáhala jen rodina.  Lidé si zakládali spolky, které zmírňovaly následky nepříznivých okolností.  V počátku kolonizace Severní Ameriky  lidé žili prakticky v anarchii a své záležitosti si řešili místně.

1 0
možnosti

Neříkám, že vše je v pořádku - např. tzv. osamělé matky na oko, ale když chcete nahnat ženy-matky do práce brzy po porodu, kam je dáte? Kam dají děti, když babičkám je padesát? Budou si pořizovat au pair? Víte vůbec co stojí dnes dítě a jak je mu dobře, když ho máma nemusí tahat ráno brzy do jeslí? Já to naštěstí u mladých vidím.

Znovu opakuji, řada věcí by se měla "rekonstruovat", ale v podstatě odsoudit rodinnou politiku jako Vy, Rv. To mi připadá jako že budu neúměrně šetřit na policajtech a věznicích a budu mít z dočasné úspory radost.

0 0
možnosti

Na policajtech už se ale šetří... a tvrdí se že když se peníze vynaloží na "sociální smír" (což je efektivně výpalné... stejné jako mafiáni vybírající "poplatky za ochranu") je to levnější než mít policajty schopné ho zajistit.

K čemu je policajt kterému erár zaplatí 5 nábojů na cvičné střelby ročně? (Mám u nich bratrance a strejdu... oba jezdí střílet za vlastní protože jinak by se dle jejich slov vůbec báli nosit pistoli)

0 0
možnosti
Foto

Tento problém řeší nakonec jakýkoliv stát.  Je několik cest jak z toho ven.   Vše je ale záležitosti myšlení lidí.  Dokud si relevantní většina neuvědomí, že daňě jsou jen sprostou loupeží a demokratický stát je jen nástroj na páchání násilí vůči nenásilným jednotlivcům,  není zatím lidem pomoci.

3 2
možnosti

Je to velká pravda.Pokud se s tím nic neudělá,tak nás čeká jenom stálé zadlužování.

2 0
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 804x
Narozen 15.12.1960. Maturitu absolvoval v r. 1980 na gymnáziu v Náchodě. Vysokoškolské studium absolvoval v Liberci na VŠST, obor Ekonomika spotřebního průmyslu v roce 1984. V r. 1985 nastoupil do s.p. KRAS Brno, kde od r. 1987 byl vedoucím zásobování. Od r. 1991 podnikal ve výrobě konfekce. Od r. 1999 podniká v oblasti ekonomického, finančního a krizového managementu. Od roku 2002 je členem Zastupitelstva Obce Vranovice a od r. 2006 je starostou. Je ženatý, má dva syny, vnučku a dva vnuky.

Seznam rubrik