Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vážená, jak má stát regulovat porodnost sosačů dávek? Jedině slevou na dani.

0 0
možnosti

Nerozumím. Slevou na dani pracujích se sníží porodnost 'sosačů dávek'? Jak?

0 0
možnosti
Foto

Co navrhujete? Že by se třeba měla platit daň z dítěte?

Stát potřebuje budoucí daňové poplatníky. Přídavky na děti byly ve skutečnosti téměř zrušeny. Zvýšená sleva na dani je formou, jak rodině ulehčit - a všimněte si, je to sleva na dani, žádný dárek státu, sociální dávka nebo tak. Je to jen 200Kč, které stát rodičům laskavě ponechá, když vychovávají dítě.

0 0
možnosti

Jen absolutní hlupák si opravdu může myslet, že dvě stovky (konec-konců i celých jedenáct stovek na první a třináct na druhé dítě) rozhodnou o tom, zda rodina dítě chce či nikoliv.

  A protože si nemyslím, že vládu tvoří až úplní blbci, nemohu si ani myslet, že takovému tvrzení věří. Rozhazují i v tomto případě naše peníze z čistého populismu.

  PS: Jestli si myslíte, že jsem své tři děti měl díky přídavkům (relativně o něco vyšším než dnešní), velice mne urážíte.

1 0
možnosti

V principu by se s tím dalo souhlasit, ale v situaci, kdy je rozpočet v deficitu, je možné ukázat na jakýkoliv státní výdaj a polemizovat o jeho oprávněnosti.

0 0
možnosti

Na jakýkoliv možná ne, na většinu ano. Například na nesmyslné odbourání platby v nemocnici a náhradu pojišťovnám formou snížené DPH (ano - 80 % celé úspory získají zdrav. pojišťovny na plně hrazených lécích a na snížené kompenzaci plateb seniorům).

0 0
možnosti

mate naprostou pravdu o te zavislosti, ale jestli lide budou mit deti nebo ne, to neni v ruku statu.

4 0
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 804x
Narozen 15.12.1960. Maturitu absolvoval v r. 1980 na gymnáziu v Náchodě. Vysokoškolské studium absolvoval v Liberci na VŠST, obor Ekonomika spotřebního průmyslu v roce 1984. V r. 1985 nastoupil do s.p. KRAS Brno, kde od r. 1987 byl vedoucím zásobování. Od r. 1991 podnikal ve výrobě konfekce. Od r. 1999 podniká v oblasti ekonomického, finančního a krizového managementu. Od roku 2002 je členem Zastupitelstva Obce Vranovice a od r. 2006 je starostou. Je ženatý, má dva syny, vnučku a dva vnuky.

Seznam rubrik