Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LT

L77i88b84o81r 81T39r62u48x52a

27. 1. 2015 17:17

To je komické, jak kdekdo nadává na živnostníky jak se mají a jak jsou zaměstnanci odíráni.

Tak ať jde a zkusí si to. Znám zaměstnance, kteří byli vyděšení, kolik práce to obnáší uživit se sám na vlastní triko.

4 0
možnosti
Foto

Obávám se, že i Velký Václav Klaus nepřál drobným podnikatelům, ajk jsem zjistil na vlastní kůži.

2 0
možnosti
Foto

Nelze mít v republice daňové soumary, zaměstnance a modrou šlechtu, tj. živnostníky. Až budou obě skupiny podle své početnosti platit do státního rozpočtu stejný peníz na korunu příjmu, tak se lze bavit dále. Takže je nutné začít odtud, proč od osvč dostává stát almužnu jenom miliony, kdežto zaměstnanci jsou odíráni o miliardy.

Nevěřím, že kdyby to vyplývalo z toho, že živnostnici mají tak nízké příjmy, tak že by někdo z nich zůstal živnostníkem.

Takže metodicky by váš článek měl začít, kolik odvedou na hlavu daní a odvodů za sebe živnostníci a kolik zaměstnanci a jak tento poměr vyrovnat, aby stát nezbankrotoval.

1 6
možnosti
Foto

Ještě jinak, rozhodnutí dvou kadeřnic podnikat společně v jednom kadeřnictví by nemělo být ovlivňováno ze strány státu tím, že vybere na daních rozdílné částky podle toho, jakou právní formu si ty kadeřnice zvolí.

0 1
možnosti
JB

Takže co?Parazit je teda vlastně zaměstnanec protože má jistoty(rád bych věděl jaké...:-/,asi že se daním a odvodům,na rozdíl od živnostníka,nevyhne ),je líný a marodí(autor asi nic neví jak vypadá nemocenská..)To že pracující člověk čerpá soc.dávky je ostuda zaměstnavatele který jede na vlně minimálních mezd a zbytku na černo do kapsy a ne zaměstnance který je neustále masírován údajnou frontou za bránou která ho nahradí pokud nebude makat za minimum....no tak jak to řešit?Zrušit zaměstnance a stát se národem živnostníků?8-oRv

0 6
možnosti
Foto

A proč ne?  Zrušil bych zaměstnanecký poměr a nechal bych vše na smlouvě mezi děvěma podnikateli z nichž jeden nabízí svou práci a druhý ji zadává.

4 1
možnosti

Autor předvedl klasické plky o ničem. Uniklo mu, že živnostník je zdaněn úplně stejnou sazbou daně z příjmu, jako zaměstnanec. No a drobný podnikatel (tedy ten, kdo zaměstnává lidi) má zas úplně stejnou korporátní daň, jako mají velké společnosti.

Rozdíl je jen v tom, z čeho se vypočítává základ daně. A tady jsou živnostníci zvýhodněni oproti zaměstnancům.

Největší zvýhodnění živnostníkům prosadila ČSSD v dobách své vlády v letech 1998 až 2006. Tehdy živnostníkům umožniila využívat paušály.

První, kdo se rozhodl tyto paušály omezit, byla vláda premiéra Nečase a ministra financí Kalouska.

1 4
možnosti
Foto

Je třeba se neohánět zločinným olupováním lidí. To je právě třeba zrušit a ne hodnotit, kdo a jaké oloupení lidí zavedl.

2 0
možnosti
RV

Super napsáno! Přesně tak to je, jediné co bych opravil je to, že tento trend není bohužel nový a vlastně ho zde razí všechny polistopadové vlády s vyjjímkou té Klausovy.Je to smutné jak si lidi neváží svobody a nezávislosti a klidně ji vymění za unijní smrádek ale teplíčko!!

8 1
možnosti

Copak se Vám přihodilo s pamětí, pane Vébře?

Daň z příjmu zaměstnanců a živnostníků za Klause končila na sazbě 45%. Dnes končí na sazbě 19%.

Korporátní daň podniků byla za Klause 35%, dnes je 19%.

DPH byla za Klause 23% (5% sazba snížená). Za socanů klesla na 19% (5% snížená). Nečas s Kalouskem pak DPH zvýšili na 21% (15% snížená).

Takže super napsán tento článek není. Je to jen soupis osobních pocitů nezakládajících se na realitě. A stejné je to s Vášim "pocitovým" a nikoli pravdivým komentářem.

0 4
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 804x
Narozen 15.12.1960. Maturitu absolvoval v r. 1980 na gymnáziu v Náchodě. Vysokoškolské studium absolvoval v Liberci na VŠST, obor Ekonomika spotřebního průmyslu v roce 1984. V r. 1985 nastoupil do s.p. KRAS Brno, kde od r. 1987 byl vedoucím zásobování. Od r. 1991 podnikal ve výrobě konfekce. Od r. 1999 podniká v oblasti ekonomického, finančního a krizového managementu. Od roku 2002 je členem Zastupitelstva Obce Vranovice a od r. 2006 je starostou. Je ženatý, má dva syny, vnučku a dva vnuky.

Seznam rubrik