Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pane autore,

pokud jsou současné makroekonomické ukazatele důkazem toho, že Babiš a tato vláda začali stát řídit jako firmu, pak říkam: "díky bohu za tuto změnu"

Ono se totiž od doby ostudného vládního konce pravicových komsomolců z ODS a TOP09 hodně změnilo:

- začala růst ekonomika (momentálně růst HDP o 4% za rok)

- snižuje se nezaměstnanost

- státní dluh se už dva roky nezvyšuje a zůstává na hodnotě 1665 mld.Kč

- na konci července byl státní rozpočet v přebytku 25 mld !!!!!!

Co byste ještě chtěl?

0 1
možnosti

Možná Vám to uniklo, ale jsme exportně orientovaná země, malá země a zcela závislá na konunktuře v zemích kam vyvážíme.

A na tyto země náš oligarcha vskutku nemá sebemenší vliv.

Mno a sestavit rozpočet se 70 miliardami dalšího dluhu v době konjunktury, místo splácení dluhu, který nás na úrocích ročně stojí hodnoty několika nemocnic, či hodnotu zvýšení důchodů o desítky procent - to je vskutku hospodaření jako "ve firmě" - ovšem cizí.

1 0
možnosti

Vazeny pane, volebni system v CR nam dovoluje volit JEN strany (ja to nazyvam 'bubliny'), kde se po volbach vyklube mnozstvi neznamich lidi, kteri potom vedou stat jak ve funkci vykone tak i ve funkci zakonodarne. (v jedne osobe). Pripocitate-li si k tomu jeste, ze jsme bez zakonu o 'stretu zajmu' (ani ustava se tim nezabyva), potom se nedivte, ze mame dnesni situaci ve state.

Zmenme system vedeni statu na "prezidensky a primou volbou poslancu (stejne jako volba do senatu) a diskutujme o pridani vety do ustavy: "Zvoleny nebo dosazeny cinitel ve sprave statu, nesmi zastavat zadnou jinou funkci po dobu sveho mandatu, at na politickem, hospodarskem a take na verejnem poli"!!!!

Toto je muj pohled na problem o kterem pisete. Dekuji za pozornost.

0 1
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 804x
Narozen 15.12.1960. Maturitu absolvoval v r. 1980 na gymnáziu v Náchodě. Vysokoškolské studium absolvoval v Liberci na VŠST, obor Ekonomika spotřebního průmyslu v roce 1984. V r. 1985 nastoupil do s.p. KRAS Brno, kde od r. 1987 byl vedoucím zásobování. Od r. 1991 podnikal ve výrobě konfekce. Od r. 1999 podniká v oblasti ekonomického, finančního a krizového managementu. Od roku 2002 je členem Zastupitelstva Obce Vranovice a od r. 2006 je starostou. Je ženatý, má dva syny, vnučku a dva vnuky.

Seznam rubrik