Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pan autor poněkud přehání.

HDP vzrostl o 4,4%, průmyslová výroba vzrostla o 4,6%, stavebnictví o 3%, maloobchodní tržby vzrostly o 5,5%, státní výdaje vzrostly ale jen o 2,5%. Takže HDP je tažen průmyslem, stavebnictvím, maloobchodními tržbami a vývozem.

A nejspíš bude ještě lépe. V současnosti roste průmysl o 5% a stavebnictví dokonce o 12%, takže HDP za 3.čtvrtletí by měl růst ještě rychleji.

K tomu je potřeba připomenout že na konci srpna byl státní rozpočet v přebytku, což tady už dlouho nebylo. Navíc neroste státní dluh. Ten dokonce za poslední rok poklesl (asi o 2 mld.).

Já vím, že je potřeba pořád hledat něco špatného na české ekonomice, když vládnou socani. Zato za vlády pravice, kdy šla ekonomika do kopru, státní dluh prudce rostl a k tomu rostly i daně, tak nám bylo tvrzeno, že Nečasova vláda je nejlepší vláda od vzniku ČR a mistr Kalousek byl údajně nejlepším ministrem financí na zeměkouli.;-D

1 4
možnosti
Foto

vláda, je obvykle to poslední, co ovlivňuje hospodářský růst.

0 1
možnosti

Co je to efektivita st. správy?

Sobotka

0 0
možnosti

já chápu, že pro Vás byla efektivita státní správy Kalousek a Petr Nagy-Nečas

1 3
možnosti

pane autore,

pořád je lepší kritizovat ekonomický růst za vlád levice, než žasnout nad ekonomickým polesem vlád pravice.

Po našich pravicových ekonomických "odbornících", co nám slibovali ekonomický růst, pokles dluhu a pokles daní, zůstal dvakrát vyšší dluh, než tu ponechali socani, zvýšení DPH z 19% na 21%, zvýšení druhé sazby z 5% na 15%, zvýšení majetkových daní a spotřebních daní.

1 6
možnosti

Opět konstatuji, smutné čtení o smutné zemi.

0 0
možnosti
Foto

Máte mou karmu a i obdiv. Takovéto názory se dnes nenosí, jsou přeci pravicové. A pravice tu přeci vše rozkradla a roztunelovala. Jsem rád, že se najde aspoň pár lidí, kteří vyjdou s pravdou na trh a je jim jedno, jak to všeobecně schytají.

8 2
možnosti
Foto

Teda jestli to bude vůbec někdo číst. Tohle dnes lidi absolutně nezajímá.

1 2
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 804x
Narozen 15.12.1960. Maturitu absolvoval v r. 1980 na gymnáziu v Náchodě. Vysokoškolské studium absolvoval v Liberci na VŠST, obor Ekonomika spotřebního průmyslu v roce 1984. V r. 1985 nastoupil do s.p. KRAS Brno, kde od r. 1987 byl vedoucím zásobování. Od r. 1991 podnikal ve výrobě konfekce. Od r. 1999 podniká v oblasti ekonomického, finančního a krizového managementu. Od roku 2002 je členem Zastupitelstva Obce Vranovice a od r. 2006 je starostou. Je ženatý, má dva syny, vnučku a dva vnuky.

Seznam rubrik