Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J44a34n 41R13á82ž

14. 9. 2016 19:06

Obrovským průšvihem je, že to všichni víme, mimo levicových liberálů a zarputilých socialistů, že evropský socialismus mele s posledního, ale pořád doufáme, že se to nějak spraví samo sebou. Obrovské zadlužení Evropy znásobené humanitární péčí o migranty, dopadne zpětnou reakcí tvrdě na nás všechny, ne jenom na západní Evropu.

Táta mi vyprávěl, jak soused, živnostník s pár zaměstnanci, v roce 1948 mu říkal: "Přece to komunisté nemohou myslet vážně co mají v programu, tak přece nemůže stát fungovat a občané tomu zabrání"

A ejhle ne, že to opravdu mysleli vážně, ale realizovali to daleko hrůznějšími metodami, které si nikdo v roce 1948 nedovedl ani představit.

Mimochodem: Táta se s tím sousedem později potkal v Táboře nucených prací.

0 0
možnosti
MK

R^ Dobrý rozbor.

Jen ten začarovaný kruh - nadnárodní koncerny ( i velký podnikatel), velkokapitál (banky), financování pol. stran (garanti demokracie) - kde a jak začít?!

V neposlední řadě soupeření ekonomických center (USA, Čína, Evropa, ale i Rusko); slabá Evropa vyhovuje všem, jen samozřejmě ji samotné ne.

3 0
možnosti
KZ

Sdílím Váš názor. Jen poznámka k tomu řešení: to bude muset přijít a podle mne čím déle budou současní "vládci" Evropy jen mluvit a nekonat tím horší varianta řešení pak přijde.Krásně to řekla paní Samková ve sněmovně: "naše otázka k muslimům se změní. Už se nebudeme ptát chcete s námi žít? Ale budeme se ptát Chcete žít?" Všechno k tomu spěje a není mi z toho dobře.

4 0
možnosti
JR

J33a50n 24R69á10ž

14. 9. 2016 19:17

Čím déle se bude tristní stav eurosocialismu prodlužovat, tím horší budou následky. Dnes by ještě šlo demokratickými metodami zabránit skutečným extrémistickým radikálům, aby převzali moc, Obávám se, že politická a intelektuální elita Evropy vůbec nechápe, že prodlužování současného stavu, povede k masové radikalizaci veřejnosti a iniciativu převezmou skupiny, proti nimž jsou Konvičkovci a FN Marine LePen dobročinným spolkem Sypte ptáčkům.

0 0
možnosti
SN

:-).......Víte, kde to začalo ? 11.září 2001, pak rozvrat Afganistánu, Iráku, "arabské jaro" ! Myslíte, že všechno je pouhá náhoda? !!!!!!

2 1
možnosti
MS

Výborně zanalyzováno.R^ Otázka je,jestli jde zastavit současný systém sociálních dávek v zemích,kam migranti obvykle míří?I kdyby existovala vůle-například obava finančních korporací ze vzniku neřízeného chaosu- ke zrušení lákavých sociálních dávek,jaká bude odezva všech příjemců dávek,kteří už v předmětných zemích ve velkém počtu jsou?

2 0
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 804x
Narozen 15.12.1960. Maturitu absolvoval v r. 1980 na gymnáziu v Náchodě. Vysokoškolské studium absolvoval v Liberci na VŠST, obor Ekonomika spotřebního průmyslu v roce 1984. V r. 1985 nastoupil do s.p. KRAS Brno, kde od r. 1987 byl vedoucím zásobování. Od r. 1991 podnikal ve výrobě konfekce. Od r. 1999 podniká v oblasti ekonomického, finančního a krizového managementu. Od roku 2002 je členem Zastupitelstva Obce Vranovice a od r. 2006 je starostou. Je ženatý, má dva syny, vnučku a dva vnuky.

Seznam rubrik