Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Autore, takovou hloupou demagogii jsem už dlouho neviděl Dávky nejsou štědré, jsou přísně nastavaveny a nárok na ně má minimum lidí. když někdo v domácnosti pracuje, tka musí život toho člena bez práce a ten nedostane ani kornu. Dávky se nezvyšují. Životní minimum je pouhých 3200 a v lednu jej vládla odmítla zvýšit. A vaše závist, že min. mzda se zvyšuje není na místě. Už tak je směšně nízká. Spíše kdo neumí podnikat a zaplatit tak směšnou částku, tak prostě musí podnikání ukončit a nechat to těm schopnější. Ohledně snížení odvodů. Víte zdravotnictví něco stojí a z toho je to placeno, dále pak z toho jsou vypláceny pdopory v nezaměstanosti a důchody. Část politiků nepřizná, že snížením odvodů by zavedla poplatky ve zdravotnictví. A Vyy si myslíte, že snížením odvodů se nebude min. mzda kdůvli zdražování zvyšovat třeba 10 nebo 20 let???

1 1
možnosti
Foto

R63o47m39a72n 20K49o53z33e87l

6. 10. 2016 19:55

To je marné, někteří prostě dají na to, že když se něco všude říká a opakuje, tak to bude pravda...

Já bych ještě dodal, že za vlády pravice jsem práci ztratil, dočasně jsem byl klientem ÚP....a za vlády ČSSD jsem dobrovolně práci změnil, jen plynule přešel z jedné do druhé a ještě jsem měl možnost si vybírat z více nabídek. Tak je to tedy s tou závislostí na státu.

0 0
možnosti
ZB

Neomezený pohyb pracovních sil v důsledku vyhovuje jen velkým společnostem. Proto taková podpora globalizace a přesuny levné a nekvalifikované pracovní síly z jedné části světa do druhé. Politici také pochopili, že nevzdělaný volič bude snadno věřit slibům o sociálních jistotách a sociálním státu. Chudý a zdlužený volič navíc nebude mít čas na rebelování. Štěkání na sociálních sítích je pro ně neškodné. Vítejte do Nového světového řádu....

2 0
možnosti
AJ

10 milionovy narod by se mel uzivit i bez nutnosti importovat lidi. Firmy si za poslednich 6 let zvykly na to, ze levnych lidi je dostatek, protoze je vyhazovaly. Ted jich maji relativni "nedostatek" tak tady vykrikuji, protoze nechteji zvysovat mzdy a investovat do automatizace, radeji budou dovazet nadeniky, aby udrzeli status quo.

Pokdu firma nema lidi, muze expandovat do zahranici, postavit pobocku tam a inkasovat penize ze zahranici.

2 0
možnosti
MD

z clanku

- snížení daní pro firmy za předpokladu, že úspora na daních půjde celá jen a pouze do mezd zaměstnanců

- zaměstnavatelé se budou podílet na výchově a vzdělání svých budoucích zaměstnanců - budou spolufinancovat učební obory a odborné školství

0 0
možnosti
Foto

Výkřiky a bláboly, opravdu...

"Samo si svojí sociální (socialistickou) politikou nezaměstnané dlouhodobě vychovává" nezaměstnanost naopak za vlády ČSSD dlouhodobě klesá.

"A stále jich přibývá" opravdu? Nezaměstnanost za vlády ČSSD dlouhodobě klesá.

"A stále jich přibývá. A proč ne, když vznikají další a další sociální dávky a stále se zvyšují" Co tak být konkrétní a uvést, které nové dávky vznikly a které se zvýšily a o kolik?

"Po včerejším rozhodnutí vlády o zvýšení minimální mzdy se zvýší počet chybějících zaměstnanců cca o 10 tisíc" A proč?

0 3
možnosti
ZH

Takže klasika, všichni musí pracovat, ale za nejnižší možný plat. Pochopte, že i ten největší ťuňta, který má 7 tříd, by měl ze zametání chodníku být schopen zaplatit nájem, elektriku a mít alespoň o chlup lepší život, než ten, který pracovat opravdu nechce a radši je na dávkách. A dosáhnout se toho dá nejsnáze tak, že neporostou sociální dávky, ale platy.

7 0
možnosti
JK

Přesně tak, místo toho se začal zkoumat sociologický problém zvaný: pracující chudoba - začalo se s tím tuším v Anglii, kdy se zjistilo, že nezanedbatelná část pracujících lidí žije na úrovni chudoby. Prostě jejich příjem nestačí pro zajištění základních potřeb a to je problém.

2 0
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 804x
Narozen 15.12.1960. Maturitu absolvoval v r. 1980 na gymnáziu v Náchodě. Vysokoškolské studium absolvoval v Liberci na VŠST, obor Ekonomika spotřebního průmyslu v roce 1984. V r. 1985 nastoupil do s.p. KRAS Brno, kde od r. 1987 byl vedoucím zásobování. Od r. 1991 podnikal ve výrobě konfekce. Od r. 1999 podniká v oblasti ekonomického, finančního a krizového managementu. Od roku 2002 je členem Zastupitelstva Obce Vranovice a od r. 2006 je starostou. Je ženatý, má dva syny, vnučku a dva vnuky.

Seznam rubrik