Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Helikare!

Nepřinášíte nové informace. Jen v emocionálním koktejlu zdviháte emoce a naléváte benzinu do ohně sporu dvou antagonistických skupin, babišismu a antibabišovské národní fronty, které stále nemají šanci rozkrýt, co je pravda, co je lež, kdo je mafián, kdo není mafián. Obě skupiny jsou emocionálně vyšponované a nejsou schopny racionálně hledat pravdu. A v tom informačním deficitu se přidávají intelektuálové, aby rozdmýchávali hořící konflikt. Kdo má pravdu? Kdo lže? Proč živíme konflikt? Kdo otevřel cestu Babišovi?

Nepřinášíte nové informace, opakujete jen to, co se točí v našem prostoru. Ale navíc nepřesně. Lidovci měli to štěstí, že Kalousek svým odchodem, při kterém si odčerpal svůj korupční team, lidovce očistil. Zůstali jen "hloupí a neschopní", kteří neměli nic společného s klientelismem. Přesto ty očištěné lidovce Pavel Bělobrádek a Marian Jurečka znovu přivedli do parlamentu. Pravda, měli by si hledět svojí tolik potřebné politiky a nenechávat se unést falešným voláním Petra Fialy. Jeho nedůvěryhodnost se přenáší i na lidovce.

Petr Fiala, předseda ODS, není dobrý leader, a přesto sbírá voliče. Proč? Místo pravicového programu z jeho úst tekl jen prázdný antibabišismus. Nic víc! A to není svědectví o perfektní straně a perfektním leaderovi, to je svědectví o naší společnosti, která dává přednost emocionální volbě před volbou racionální. Jako Göbels stále opakoval fráze antibabišismu (stejně silně jako Kalousek, který však neuspěl) bez ohledu na to, co je pravda a co je lež. Ano, tímto povrchním přístupem získal hodně voličů. Avšak není špatný jen jako leader, ale dokonce i jako politolog, jestliže již před volbami určí s kým ano a s kým ne. Tím zablokoval naši sněmovnu. A ani ta jeho antibabišovská národní fronta, kterou založil, mu nepomůže. A navíc nedokáže ODS zbavit klientelistických politiků, kmotrů a mafiánů!

:-)

2 3
možnosti

Souhlasím, že ČSSD očista teprve čeká. Za poslední vlády jsme byli svědky sebevražedné války dvou kmotrovských skupin, které navíc rozdmýchával Miloš Zeman. A Bohuslav Sobotka, maje své máslo na hlavě, nestačil zvládnout a ustát vnitrostranický sebevražedný boj s útoky zvenčí, které se znalostí hříchů organizoval Andrej Babiš.

Pokud chceme psát o současným problémech, měli bychom znát české multimilionářské rodiny a vědět, s kým se paktuje Zeman, Sobotka, Foldyna, Chovanec a řada dalších klientelistických politiků, s kým se paktuje Udženija a další nyní neaktivní kmotři a klientelisti. Zvládáme to? Ne. Kdybychom se o to jen pokusili, tak bychom tu již nejspíš nebyli.

Pro Vás je Andrej Babiš asi padouch, kmotr, mafián. Ale on dělá to, co spousta jiných kolem nás. Odkazuje nás na stovky "Čapích hnízd" v Česku za dvě a půl miliardy korun. O tom máme indicie všichni. Ale nechceme se ztrapnit.

:-)

0 0
možnosti
MC

Popsal jste to velmi dobře.R^ Vzpomeňme si ovšem, jak soudruzi pomocí odborových organizací ochotně vycházely do ulic v protestech výkřiků proti politice V.Klause či M. Kalouska v čele s tlampači a výkřiky komunistů, socialistů za vydatné podpory v čele komunistické ekonomky Ilony Švihlíkové. Nyní ovšem, když se do popředí dostávají v důsledku sametového přehozu z 89 let, ať již kovaní soudruzi či soudruzi za štíty v různých barvách stran či hnutí občané a soudruzi mlčí.

1 1
možnosti

Nerozumím. Můžete vysvětlit v racionální rovině?

0 1
možnosti
JC

Včerejší večerní pořad na ČT2, který nemohl být ze zřejmých důvodů vysílán před volbami, snad ukazuje, že veřejnoprávní TV, ať už je jakákoliv, snad ještě tato mafie neovládla.. Zatím ...

4 0
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 804x
Narozen 15.12.1960. Maturitu absolvoval v r. 1980 na gymnáziu v Náchodě. Vysokoškolské studium absolvoval v Liberci na VŠST, obor Ekonomika spotřebního průmyslu v roce 1984. V r. 1985 nastoupil do s.p. KRAS Brno, kde od r. 1987 byl vedoucím zásobování. Od r. 1991 podnikal ve výrobě konfekce. Od r. 1999 podniká v oblasti ekonomického, finančního a krizového managementu. Od roku 2002 je členem Zastupitelstva Obce Vranovice a od r. 2006 je starostou. Je ženatý, má dva syny, vnučku a dva vnuky.

Seznam rubrik